måndag 6 april 2015

någonting verkar fel med min mage...

Natten till i lördags vaknade jag av att jag hade väldigt ont i vänstra sidan av magen, typ som vid ägglossning. Jag sov sen dåligt hela natten och vaknade av magsmärta till och från. På morgonen hade värken flyttat sig upp till under revbenen och jag hade verkligen ont. Tänkte att jag kanske åkt på en magsjuka men mådde inte illa alls, Jag försökte få i mig lite frukost men fick gå och lägga mig igen. Sov till och från i 4 timmar, hade otroligt ont. På eftermiddagen började det även göra ont i nedre delen av magen och i ländryggen, känns nästan som värkar, klassisk ägglossning för mig. Värken i övre delen av magen höll också i sig. Vid 20.30 tog jag två citodon och sen la jag mig. Vaknade vid midnatt med fruktansvärd värk i övre delen av magen, bröstet och ryggen. Vi ringde mamma så att hon kunde komma hit och kolla L medan vi skulle gå över gatan till akuten. Men jag kunde inte gå, ramlade ihop i hallen av smärtan och J ringde tillslut en ambulans. Jag lyckades ta mig tillbaka till sängen och ambulansen kom. De konstaterade snabbt att det inte var hjärtat, vilket jag aldrig trodde, jag hade bara så fruktansvärt ont. Efter ett tag lättade den värsta värken och jag fick hjälp att gå över gatan till akuten. Vi blev kvar där i 5 timmar och de tog en massa prover. Fick träffa både en kirurg och en medicinläkare. De kom fram till att de tror att det är en slags magsjuka men inte den vanliga där man kräks och smittar massor. Mitt kaliumvärde var lågt vilket de inte riktigt kunde komma på varför men det kan bli så när man har mycket diarréer vilket jag inte tycker att jag har haft. De visste helt enkelt inte. Läkaren gav mig kaliumtabletter och så måste jag kolla upp värdet igen om någon vecka. Jag ska dessutom ta vätskeersättning varje dag ett tag. Jag fick även med mig Citodon att ta om smärtan inte ger sig eller kommer tillbaka. Eftersom vi varit i Thailand nyligen och jag även blev dålig där så har jag fått lämna avföringsprover för att utesluta ovanliga magbakterier eller parasiter. Jag sov ordentligt när vi kom hem, fick smärtstillande på sjukhuset också och när jag vaknade igår morse så var värken nästan borta. Jag var ganska matt under gårdagen men idag mår jag som vanligt igen. Läkaren sa att det också kunde vara gallsten. Jag har ju tagit bort min galla men tydligen kan man få gallsten ändå. Det är dock väldigt ovanligt så han trodde mer på magsjuka.
Förmodligen har jag ägglossning på gång också och det var värken i nedre delen av magen och ryggen. Jag fick även Omeprazol för att han trodde att jag kanske har problem med sura uppstötningar även om jag inte känner att jag har det.

Jag kan nu inte sluta tänka att jag fick någon konstig magsjuka där nere och att det var den som gjorde att tvillingarna dog. Det dog ju ca 2 dagar efter att jag var dålig. Barnmorskan ord innan vi åkte "bli inte magsjuk" ekar i mitt huvud. Jag undrar vad hon menade med det. Läkaren sa dock inget innan vi åkte och hon sa att om jag blev dålig så var det viktigt att dricka och få i mig vätskeersättning. Men jag kan inte låta bli att undra, tänk om. Jag vet ju att det inte är mitt fel att jag blev magsjuk men jag valde ju att åka till Thailand och därigenom utsatte jag mig för risken. Idag skulle vi ha gått in i v 16, magen hade nog varit rejäl och illamåendet förhoppningsvis börjat lätta. Gud vad jag saknar att vara gravid!

3 kommentarer:

 1. Vad jobbigt du haft, stackars du! Men det är bra att höra att du mår bra nu! Har du fått svar på avföringsproven? Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, lämnade dem igår så lär väl dröja lite. Hoppas ni har det mysigt på landet. Kram

   Radera
  2. Nej, lämnade dem igår så lär väl dröja lite. Hoppas ni har det mysigt på landet. Kram

   Radera