torsdag 12 november 2015

Det börjar sakta vända (v 12, 11+3)

Sedan droppet förra veckan så har jag i alla fall haft lite mer energi i kroppen. Jag fortsatte att må sjukt illa några dagar till men i går och idag så har det sakta känts lite bättre. Det är inte lika intensivt och jag börjar få ett sug efter bra och lagad mat. jag har stora problem med den sura äckliga smaken i munnen och tror det är sura uppstötningar för det hjälper faktiskt med Gaviscon. Jag knaprar dem som en drog :) Jag är fortfarande illamående större delen av min vakna tid och kräkreflexerna kör igång ofta men det är ändå skillnad. Nu är det nog mer som ett mer normalt graviditetsillamående. Jag hoppas på att kunna börja halvtid om 2 veckor, det vore så kul och skönt att få komma tillbaka till jobbet lite. Är så trött på att vara hemma.

Oron ligger och gnager men den är inte lika intensiv längre. Jag vet inte alls hur den lilla mår men det är som att jag insett att jag inte kan påverka. Vi får veta om en vecka idag hur det står till. Jag hoppas och ber att allt är bra men nervositeten börjar bygga upp nu. Hade det inte varit för att illamåendet började släppa i denna vecka när jag väntade L så hade jag varit jätteorolig men den här graviditeten verkar följa den med L ganska bra. Jag tror tom. att sammandragningarna har börjat lite. Jag plockade ur diskmaskinen en dag och sen kände jag hur magen värkte lite och spände sig. Precis som det började med L. Det är sjukt tidigt men de säger ju att saker börjar ännu tidigare med andra graviditeten.

Magen är så himla spänd och jag har verkligen problem med tarmarna. Jag tar Movicol varje dag men ska försöka få mig mig lite katrinplommon och annat också. Tarmarna m¨år verkligen inte bra och det bidrar till illamåendet. Jag tycker inte att magen ser ut att växa men det är ju tidigt och den har ju varit så svullen i flera veckor nu så det är svårt att veta.

6 kommentarer:

 1. Så skönt att Du känner Dig lite piggare och att illa måendet börjar avta. Mina tarmar mår inte heller bra, men tror att det är min IBS som spökar eller så är det en kombination av mitt tillstånd, drygt! Men det blir väl bättre.
  Om jag är gravid (hoppas!!) så är det värt att magen trasslar lite så här i början känner jag haha :)

  Ha en Trevlig Helg!

  Kram fr B

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också IBS och den blir så mycket värre av hormonerna. Det är som att tarmarna ger upp och inte orkar få igenom avföringen. Idag är det i alla fall bättre :) Jag håller tummarna för er och tror verkligen att det är er tur nu! Ha en trevlig helg du också! Stor kram H

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. Vad härligt att du mår bättre, och att det går så bra! :) Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Är så skönt att äntligen må lite bättre och att kunna se ett slut på det hela även om det också är oroligt. Ska bli så skönt med ultraljud på torsdag. Tänk att er lilla snart ska komma 😍 kram

   Radera