torsdag 19 november 2015

KUB test och veckans mage (v 13, 12+3)

På förmiddagen var vi på ultraljud och gjorde KUB testet. Jag har varit nervös hela veckan och började gråta innan vi började för jag var så otroligt rädd att den dött. Men barnmorskan sa snabbt, här ser man den och hjärtat slår så fint. Den låg exemplariskt och hoppade till ibland. Först hade den armarna framför ansiktet men sen sträckte den upp dem bakom huvudet. Det är så otroligt häftigt att se, man vill aldrig gå därifrån. Barnmorskan tog tid på sig och mätte flera gånger och lät oss verkligen titta vilket var skönt. Resultatet blev 1:20 000 vilket jag verkligen inte hade räknat med. Jag trodde att jag var för gammal för det men det är jag tydligen inte. Vi fick med oss två fina bilder och ett stort leende på läpparna. Nu är riskerna att något ska hända otroligt små och jag försöker verkligen tänka så men den lilla djävulen på andra axeln säger vem tror du att du är, klart något kommer gå fel. Jag försöker att njuta. Jag kan njuta av magen och tanken på att jag är gravid men har fortfarande svårt att se hela vägen till ett friskt levande barn i slutet av maj. Men det kommer förhoppningsvis så småningom. Vi bokade RUL till 8 januari, 7 veckor dit, känns som en evighet men tiden går fort. Vi har ju ett besök hos barnmorskan innan det också för att lyssna på hjärtljuden. Jag fick min sjukskrivning förlängd men har tänkt börja jobba 50 % om 1,5 vecka. Det ska bli så kul, jag längtar verkligen efter både jobbet och kollegorna och att ha något att göra på dagarna. I morgon ska jag ge mig på lite gravidyoga och nästa vecka tänkte jag faktiskt försöka styrketräna lite.

Magen har exploderat. Köpte en kjol och ett par mammabyxor idag så att jag har lite kläder till när jag ska börja jobba. Älskar den här delen, när magen börjar synas och jag känner mig verkligen fin!4 kommentarer:

 1. Va kul att få se det lilla fostret!! Fin lite gravidmage Du fått ❤️

  Själv dök jag hastigt ner här, kom nyss mera rosa å så drar det i magen till och från, buhuu!! :'( Men fortsätter hoppas!

  Kram från B

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh jag hoppas så att det kommer sluta bra men jag förstår att det är otroligt jobbigt. Jag fortsätter hålla tummarna och tänka på dig! Stor kram H

   Radera
 2. Oj vad snabbt det har gått tycker jag. Redan KUB test och vecka 13, och vilket bra resultat! :)
  Super grattis! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tiden rusar iväg, väldigt skönt! Känner mig faktiskt lite lugnare nu är fullt medveten om att något kan hända men också medveten om att jag verkligen inte kam påverka och det gör mig lite lugnare för tillfället i alla fall. Samt att från nu så vet jag ju bara graviditeten med L och det gick ju bra, vi har ju passerat MA tiden nu. Hoppas du mår bra. Stor kram.

   Radera