måndag 7 december 2015

Hjärtslag (v. 16, 15+0)

I morse var vi hos barnmorskan och pratade lite om hur jag mår och planering för förlossning. Vi kom fram till att en remiss ska skickas till läkare på Specialistmödravården för diskussion om förlossningssätt. Jag kommer få komma dit runt v 30. Det ska även skickas en remiss till läkare på Odenplan för att mäta tappen efter 23 fullgångna veckor. Jag berättade att sammandragningarna börjar komma ofta vid ansträngning nu. Barnmorskan sa att det är okej vid ansträngning men att de ska försvinna vid vila och inte göra ont. Jag tycker inte att de gör ont men magen ömmar ganska mycket. Jag är lite orolig för hur det ska utvecklas men försöker att inte stressa över det. Barnmorskan sa dock att jag ska vara lite uppmärksam med tanke på hur det var med L.

Vi fick lyssna på hjärtljuden och hon visade mig hur högt upp livmodern sitter nu och jag kunde känna kanten på livmodern. När vi lyssnade på hjärtljuden så hörde man när bebisen sparkade. Jag längtar så tills jag kan känna bebisen ordentligt varje dag. Jag frågade även om RUL vilket är så sent och hon sa att de gärna gör dem så sent för då kan de se organen bättre och upptäcka även mindre fel på tex. hjärtat. Vi behöll tiden, även om jag fick boka om den om jag ville. Det är en månad kvar tills dess och jag tror jag ska klara det. Jag kan alltid lyssna på hjärtat här hemma om paniken sätter in.

Det är otroligt skönt att jobba deltid. Jag är rätt trött efter lunchen och att gå hem vid 13.30 och kunna vila några timmar är guld värt. Unnade mig lite nya sköna kläder som magen får plats i idag och så fick jag hem en present för att jag prenumererar på Vi föräldrar, gravid. LCC gravidolja mm var det i paketet, den ska jag smörja magen med från nu!

Järn 112 (fortsätter med 1 järntablett om dagen och järnrik kost)
Blodtryck 125/60
Hjärtslag 145 per minut

1 kommentar:

  1. Så kul att kika in här och läsa hur det går för Dig och hur graviditeten utvecklas =) Så spännande!

    Ha det gott H!

    Kram

    SvaraRadera