torsdag 17 december 2015

Tiden rullar på, kurator och sammandragningar (v 17, 16+3)

Tiden går och likaså veckorna, nu har 40 % passerat och jag är gravid i femte månaden, helt galet. Magen växer och det är ingen tvekan om att jag är gravid nu. Det går ganska bra att jobba men jag måste verkligen vila på eftermiddagen annars kommer illamåendet och huvudvärken som ett brev på posten. I tisdags var jag hemma och sov nästan hela dagen med världens huvudvärd. Tror jag tog ut mig lite för mycket i helgen. Det är så svårt för jag vill ju hitta på saker nu när jag äntligen mår bättre men kroppen är inte där.

Jag var hos kuratorn i tisdags morse (med världen huvudvärk) och vi pratade mycket om graviditeten med L och förlossningen. Hon var ganska chockad över att det vägrade sätta igång mig tidigare men framförallt över att de inte gjorde ett snitt när förlossningen inte kom någonvart efter 26 timmar. Jag vet ju inte riktigt vad jag vill denna gång. Egentligen vill jag ha ett planerat snitt, både för att jag inte vill behöva gå igenom en förlossning igen men också för att jag ska kunna njuta av den sista biten av graviditeten och inte vara konstant orolig över förlossningen. Jag är dock tveksam då jag tror att det blir jobbigare efteråt med ett snitt. Men det kan bli väldigt jobbigt efter en vaginal förlossning också och en sådan kan även sluta i ett akut snitt. Vi pratar mycket om det här hemma och och känner att vi vill få ett planerat snitt godkänt i alla fall och sen får vi se om vi ändrar oss. Vi ska få en remiss till specialistmödravården  och kommer väl träffa dem i mars någon gång.

Sammandragningar har ökat den senaste veckan och det kommer ganska många varje dag, även när jag vilar. De gör inte ont men magen är öm ändå. Idag ringde jag och rådgjorde med MVC men de tyckte det var normalt än så länge och att jag skulle tänka på att vila mycket och inte lyfta/bära tungt. Jag är ju ledig en del över julen nu och förhoppningsvis så blir det bättre då. Är ganska stressigt på jobbet och jag har svårt att koppla bort det då vi har så mycket att göra och jag får dåligt samvete över att jag bara jobbar halvtid samtidigt som jag inser min begränsning. Det är liksom halvtid sjukskriven eller heltid som gäller och med halvtid så hoppas jag att kunna jobba lite längre i graviditeten. Jag får helt enkelt skärpa till mig. Samtidigt skriker kroppen efter att få träna och ryggen/nacken värker. Provade att göra 15 min yoga sen och 10 min avslappning nu på kvällen och det känns skönt och gick bra. I januari ska jag börja på gravidyoga också. Det ska bli skönt. Har fryst mitt Sats-kort då jag inte riktigt vågar träna där. Känns bäst så.

2 kommentarer:

 1. Ojj, va tiden går!! Härligt!! Så glad för Din skull =)
  Jag hoppas ni får en lugn och skön julhelg!

  God Jul!!

  Kram från B

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack B, jag önskar er en lugn och skön julhelg också och lycka till på tentan i morgon! Kram H

   Radera