onsdag 30 mars 2016

Mvc besök (v 32, 31+3)

Idag var jag hos barnmorskan och allt såg bra ut. SF-mått 30, så precis på kurvan. Hon tycker bebisen känns normalstor. Blir spännande med TUL nästa vecka. Järnvärdet hade sjunkit ganska mycket på 2 veckor så får börja med tabletterna igen. Bebis ligger långt ner och är inte rockar.

Jag mår faktiskt bättre just nu, svårt att veta varför men jag börjar se ett slut. Jag känner dock av medicinen lite i kroppen. Den är lite rastlös och jag får väldiga kryssningar i benen på kvällarna. Jag har ingen press på mig, nu är jag hemma tills bebis kommer och kan göra så mycket som jag orkar. Jag försöker komma ut varje dag och gå en sväng. Känner att det är bra för yrseln som är allra värst på förmiddagen och sen blir det lite bättre på eftermiddagen. Sammandragningarna har minskat. På dagen är det ett par i timmen och på kvällen ökar det lite. De känns rätt bra och det blir som ett tryck i underlivet. Blir spännande att se om det påverkar tappen, vi ska ju mäta den om 2 veckor igen. Däremot känner jag av foglossningen ganska mycket. Fortfarande bara i blygdbenet vilket är skönt i alla fall!
Barnmorskan lugnade mig mycket angående medicinen och hon satt att nästan var tredje gravid hon träffar äter den och hon har inte haft någon vars bebis fått utsättsningssymptom. Känner mig tryggare nu. Vi har bestämt oss för att köpa ett andningslarm denna gång då jag är mer nervös. Känns som en vettig investering så att jag kan slappna av mer. Jag har även köpt en ny skötväska och ett babygym av en kompis. Nu har vi nästan allt, ska beställa en bärsele bara.

I helgen var vi ute på landet 2 nätter och det var så mysigt. Vi har inte varit där sedan oktober. Vi har krattat och fixat ute, grillat korv och ätit lunch ute i solen. Det är som balsam för själen att vara där ute. Jag mår så mycket bättre. Nu är det max 8 veckor kvar, helt galet. Hoppas verkligen att jag kan få njuta av den här sista tiden.

3 kommentarer:

 1. Jag hoppas verkligen att du får njuta sista tiden nu, att du får nå bra.
  Hur fungerar ett andningslarm?

  Kram från B

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vi har tittat på larmar om bebisen inte har tagit ett andetag på ett visst antal sekunder (tror det är 20) eller om den tar mindre än ett visst antal andetag per minut. Då tjuter ett högt larm. Om jag har förstått det hela rätt med plötslig spädbarnsdöd så är det för att barnet sover djupt tror att det är tillbaka i livmodern igen och därför slutar andas. Om man då märker det så har man står chans att rädda barnet genom att ta upp det och få det att andas igen. Kram H

   Radera
 2. Ojj, ett sådant måste nog vi också ha om vi kommer så långt! Låter tryggt!
  Tack för svar!

  Kram B

  SvaraRadera