tisdag 10 februari 2015

v 8 (7+2) ett första läkarsamtal...

Vi var till läkaren på MVC idag för att få sjukskrivning de dagar som är kvar tills vi åker till Thailand. Vi fick träffa en bra läkare, Elaine, som nu kommer att vara "vår" läkare under denna graviditet. Vi pratade mycket om min oro och hur graviditeten var med L och hon tyckte att jag skulle börja gå hos henne på specialistmödravården direkt när vi kommer hem. Den 16 mars ska vi på Cervixkontroll, KUB och då kommer man även kolla vilken sorts enäggstvillinggraviditet det är och sen har vi en timme inbokade med Elaine efter kontrollerna för att planera lite. Det vill säga om det fortfarande är två där inne när vi gör KUB, det är tydligen ganska stor risk att de slutar utvecklas nu under de närmaste 3 veckorna. Det blir nervösa veckor fram till KUB, men jag ska försöka tänka att det är mycket större chans att det fortfarande är två kvar än att något har hänt med en eller båda. Jag ska hålla fast vid att så länge jag inte vet annat så är allt bra! Efter v 16 kommer vi att få göra ultraljud minst varannan vecka fram tills att de föds. Vi kommer även att göra ett utvidgat ultraljud senare för att grundligt gå igenom båda barnen och se om de har några hjärnskador mm.

Det var så skönt att få träffa en läkare så här tidigt som kommer följa oss och som läst på hur graviditeten med L var. Jag vet mycket väl att det kan bli annorlunda denna gång men det är samtidigt en högriskgraviditet och då känns det tryggt att följas upp noggrant så att vi kan undvika allt som går att undvika och se till att de stannar i magen så länge det bara går.

Jag var lite tidigt till läkaren idag som finns i gamla stan så jag gick en liten sväng och sen satte jag mig och njöt i solen. Det gick faktiskt bra att gå sakta och var skönt att komma ut lite. Ska föröka gå en liten sväng varje dag. När jag kom hem sov jag nästan 2 timmar innan det var dags att hämta L. Nu myser vi på soffan innan J kommer hem!

4 kommentarer:

 1. Det känns att du kommer att vara i bra händer under graviditeten. Det ger säkert en sorts trygghet också för dig. Vilket specmödravård ska du gå på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det känns tryggt och jag måste också inse att jag inte kan göra så mycket som påverkar hur detta kommer bli. I alla fall inte nu i början. Antigen så finns båda kvar vid KUB eller så gör de inte det, men det är inget jag kan påverka. Vi kommer gå till specialistmödravården på BB Stockholm och även föda där. De har tydligen flest tvillingfödslar i Stockholm och jag tror de kommer bli bra. Min barnmorska jobbar ju även där 3 dagar i veckan. Hoppas allt är bra med er! Stor kram

   Radera
 2. Håller mina tummar hårt för de små liven!! <3
  Måste vara skönt och tryggt att få ha en "fast" läkarkontakt under graviditeten, de borde alla få ha.

  Varma Kramar fr B

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Jag det känns skönt, det var något jag saknade när jag väntade L. Vi hade samma ultraljudsläkare varje vecka men olika läkare efteråt och det blev rörigt tycker jag. Stor kram H

   Radera