tisdag 5 januari 2016

RUL, cervixmätning och läkarsamtal (v 20, 19+1)

Tror ingen av oss sov något vidare alls i natt, jag var riktigt nervös och J förkyld. Vi var på Danderyd i god tid då det inte var någon trafik alls. Vi fick först komma in för mätning av tappen och den var lång och fin (37 mm), eller i alla fall så lång som den kan vara efter en konisering. Läkaren kunde heller inte se att den påverkades när jag fick en sammandragning så det var väldigt bra.

Sen fick vi träffa en annan läkare som gjorde rutinultraljudet. Allt såg bra ut och hon tog sig tid och förklarade vad hon tittade på och visade oss alla fingrarna, fötter, ögon näsa mm. Vi kollade bort när hon höll på vid höfterna och vet alltså inte vad det är för en liten filur därinne. Förutom att den är perfekt och väldigt livlig. Jag tycker den är mycket livligare än L var. Jag känner den flera gånger varje dag. Häromdagen kände J för första gången. Undrar om den kommer vara lika livlig utanför magen.

Sen gick vi ner till BB Stockholms Specialistmödravård. Det var så annorlunda mot SöS. Mycket lugnare och fräschare lokaler. Det kändes så harmoniskt på något vis. Där var några med en alldeles nyfödd liten och gud så små de är. Gud så jag längtar efter de där första nyfödda veckorna.
Vi fick träffa en väldigt trevlig överläkare som bad mig berätta lite om graviditeten med L och så sa hon lite om vad hon trodde. Hon tyckte inte att det lät som att min tapp är för svag och kommer öppna sig helt plötsligt utan att det är sammandragningarna/värkarna och trycket av barnet som tillslut påverkar den. Jag frågade henne om det kan ha varit så att kroppen kände av att flödet inte var så bra och därför ville starta förlossningen där i v 30 med L och hon sa att hon trodde att det kan vara så. Att kroppen på något sätt ändå känner på sig. Hon sa att det var väldigt positivt att jag ändå gick hela vägen och att de ska göra allt för att det blir så igen. Jag ska gå på kontroller varannan vecka till att börja med och så får vi ta det allteftersom. Som det såg ut idag så kan vi åka till Jamaica. Vi har två kontroller till innan resan och hoppas att tappen inte ska ha påverkats under den tiden. Hon sa att det är för tidigt att planera för förlossningen men jag kände att hon ändå lyssnade när jag sa att det hade varit otroligt jobbigt för mig och att jag tycker att jag borde ha blivit igångsatt tidigare. Hon sa också att en igångsättning ofta är lättare andra gången. Jag velar otroligt i vad jag vill men lutar just nu åt att jag vill föda vaginalt men vi får se hur graviditeten utvecklar sig. Jag känner att det har stor betydelse helt enkelt. Jag fick i alla fall bra förtroende för BB Stockholm och de läkare vi har träffat än så länge har varit väldigt bra och verkligen lyssnat på mig.

Som belöning för allt så köpte vi lite små söta kläder på Newbie efteråt. Åh vad jag längtar efter att få sätta dem på vår lilla bebis.

2 kommentarer:

 1. Tack för Dina tips ang. viktminskning!
  Va skönt att höra att allt ser bra ut =)
  Det är så spännande att få följa Dig här på er resa mot L:s lilla syskon å er bebis.

  Kram från B

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas du hittar ett sätt som funkar för dig! Jag kommer följa er hela vägen i hamn på er resa! Stor kram H

   Radera