torsdag 29 oktober 2015

28 mm lång och helt perfekt (v 10, 9+3)

Jag har varit så nervös hela veckan inför dagens ultraljud och var helt gråtfärdig när jag la mig på britsen. Behövde inte göra ett VUL utan det blev ett vanligt ultraljud. Jag vågade inte titta på skärmen först men så sa barnmorskan nästan med en gång, allt ser jättebra ut, här se ni hjärtat slå fort och fint och den ligger och rör på sig. Det är ju bara en liten klump än så länge och man kan inte se mycket men vi såg att den liksom vickade på sig. Man kunde se antydan till ben och var huvudet var. Det rann tårar nerför mina kinder, lyckotårar denna gång. Hon mätte den till 28 mm och 9+3, BF 29 maj 2016 vilket är precis korrekt. Jag gick och lämnade blodprover för KUB efter  åt. Vi bokade in KUB 19 november, om 3 veckor idag. Det ska jag klara. Snälla låt allt vara bra då också.

Jag gick till Lindex och köpte en ny BH, mina bröst har växt rejält och jag behöver en skön BH att sova i för de gör ont på nätterna. Jag köpte en present till en kompis som fått barn och som jag ska träffa ikväll. Sen köpte jag en liten body och en filt till den lilla där inne. Jag lovade mig själv innan att, om allt såg bra ut så skulle jag köpa något litet, för det är ett sätt att bekräfta att det är okej. När jag gick hos kuratorn med L så sa hon det till mig. Att de gånger vi har gjort ett ultraljud och vet att allt är bra just då så är det bra att fira det med att köpa något litet för att det ska bli mer verkligt. Det känns konstigt och jag är fortfarande livrädd men jag måste någonstans tvinga mig själv att våga tro och hoppas lite. Fallet kommer att bli enormt oavsett och jag måste försöka njuta lite av det jag har idag. Idag har jag en liten sprattlande bebis i min livmoder som förhoppningsvis kommer till oss om ca 7 månader.

Illamåendet har faktiskt varit lite bättre denna vecka. Det är okej fram till lunchtid och får jag bara i mig något då så håller det sig okej fram till ca 16.00 men sen är det inte kul. Och kvällarna är asjobbiga. Det är svårt att somna för jag mår så illa. Igår kväll tog jag en Prostafen när vi la oss och den gjorde i alla fall att jag kunde somna. Har sovit bra i natt. Det går lite bättre att äta nu i alla fall och jag får i mig nästan ett ordentlig mål varje dag men jag måste småäta massor där emellan. Har gått upp 2 kg än så länge.

4 kommentarer: