måndag 19 oktober 2015

Inskrivning på MVC och illamåendet från helvetet (vecka 9, 8+0)

I lördags mådde jag ganska bra och självklart kom oron samtidigt som det var skönt att få en paus från det eviga illamåendet. I söndags vaknade jag med ett vidrigt illamående som äntligen har släppt lite, nästan två dygn senare. Vi har varit på landet och jag har bara legat i soffan. På vägen hem ville kroppen spy i bilen men det kommer inget. Jag får kräkreflexer och kroppen försöker spy men inget kommer upp. Somnade gråtandes igår kväll efter 1,5 timme. Idag har varit nästan likadan. Jag fick lite paus efter besöket på MVC och fick i mig en hamburgare från McDonalds. Sen satte det igång igen. Fick lägga mig på eftermiddagen innan jag lyckades palla mig iväg för att hämta L på förskolan. Jag har bokat en tid för akupunktur i morgon. Har hört att det kan hjälpa mot illamåendet så tänker att det är värt att testa.

Vi var i alla fall på inskrivning på MVC idag. Tydligen har Joanna som jag gått hos tidigare slutat och det kändes jobbigt. Hon känner ju mig, men vi fick träffa en annan barnmorska, Elisabeth, som kändes bra också. Hon frågade med en gång hur jag ville ha det för att min oro inte skulle bli för stor och vi har nu bokat in ett nytt ultraljud nästa torsdag, sen blir det KUB ca 2,5 vecka efter det. Efter det så får vi se hur jag känner det. Om jag vill kan det bli fler ultraljud eller så kan vi lyssna på hjärtljuden. Vi pratade om allt möjligt och la upp en plan för den närmaste tiden. Efter KUB ska vi dit i v 16 och se hur jag mår sen blir det RUL v 19-20 och sen tillbaka till MVC v 21. Tydligen har de tagit bort ultraljudet i v 32 för IVFgraviditeter men om jag ville göra det så kommer jag få göra det. Vi får se hur jag mår helt enkelt. På fredag ska jag till läkaren och få en sjukskrivning samt prata om vilka mediciner jag ska testa för illamåendet. Jag ska testa lergigan comp fram tills dess och se om de hjälper något. Har tagit en tablett än så länge och den har inte gjort något för mig i alla fall.

L har en sån jävla 3-årstrots just nu. Det är vidrigt och blir ju inte lättare att hantera när jag mår som jag mår. Vi har fått sänka ribban rejält här hemma och det blir tyvärr lite mycket TV för henne men jag pallar inte så mycket annat. Jag får ta igen detta när jag mår bättre. J tar i princip han om allt här hemma vilket jag är evigt tacksam för.

Värden:
Blodtryck 105/55 (inte konstigt att jag är yr hela tiden)
Järn 126
Socker 4,1

2 kommentarer:

  1. Lät som en bra planering och att Du får välja hur Du vill ha det för att minska oron. Tråkigt att Du ska må så illa =(
    Var det lika dant när Du väntade L?

    Kram från B

    SvaraRadera
  2. Hej, ja det kändes bra! Jag mådde lika illa med L. Det blev bättre efter v 14-15 och helt bra efter halva graviditeten så jag vet vad jag har framför mig. Idag har varit en lite bättre dag i alla fall. Jag har varit på akupunktur och så fick jag lite avslappnande massage på mina stela stackars muskler i rygg och nacke. Svårt att säga om det hjälp. Mår fortfarande illa nästan hela tiden men kanske inte lika intensivt. Ska tillbaka på fredag. Jag håller tummar och tår för er och de nya äggen! Stor kram H

    SvaraRadera