tisdag 8 maj 2012

Tillväxt, flöde och Ctg (v. 35+3)

I morse var det dags för veckans besök på SöS. Flödet såg fint ut och hon hade växt lite sedan sist. Väger nu knappt 2100 gram, vilket var -21,5 %. Precis på gränsen till normalt. Det är fortfarande vecka för vecka som gäller. Läkaren sa att det bästa som kunde hända var om förlossningen startade av sig själv vid 38 veckor. Vi får väl se vad som händer. Det känns som att det börjar hända saker i kroppen. Sammandragningarna är ofta rätt täta när de kommer och de börjar göra ont och trycka nedåt. Men det kanske bara är önsketänkande.
Efter ultraljudet var det dags för Ctg, de gjorde en kurva i ca 30 min men var inte nöjda med den så jag fick gå och ta en fika och komma tillbaka igen. Först fick de ingen bra kurva då heller men sen fick jag dricka lite saft och lägga mig på sidan och då blev det bättre. Fick träffa Peter som vi träffat ett par gånger tidigare. Var bl.a. han som vi träffade i påskas när allt började. Han är så himla bra och jag känner mig alltid lugn efter att ha träffat honom. Han tycket allt såg bra ut för tillfället. Han funderade på att kolla tappen för att se om förlossningen var på gång men beslöt sig sedan för att inte göra det då det kanske retar igång något i onödan. Fick en ny tid för CTG och flödeskontroll på måndag i nästa vecka. Känns skönt att ha en tid i veckan för på något sätt så går veckorna lite fortrare då. Helt plötsligt är det dags för SöS igen och då har det gått en vecka till. Nu är det bara 1 månad kvar till BF :) Hoppas att det inte blir längre än så, vill verkligen inte gå över tiden nu. Är så obekväm och längtar efter min lilla unge. Puss

1 kommentar:

  1. Tack för din kommentar hos mig! Kul att höra att ni också är nöjda med SÖS, förutom den otrevliga barnmorskan som ni träffade förra veckan. Vi kommer också att ha en barnmorska när de kollar flödet, jag hoppas den inte blir samma.
    Lycka till med fortsättningen, er lilla flicka är snart här :-)!
    Kramar

    SvaraRadera