fredag 3 oktober 2014

Intralipid dropp

På förmiddagen idag så ringde de från Falun och sa att de hade diskuterat vårt FET igår och läkaren tyckte att vi skulle prova med Intralipid dropp. Jag har ju läst lite om detta på andra bloggar och de jag följer har faktiskt lyckats när de fått detta. Det ska bryta ner immunförsvaret som tydligen kan vara boven när tillsynes perfekta embryon inte fäster i vad som ser ut som en perfekt livmoder. Jag trodde att man kanske behövde ha försökt mer för att få detta eller att man hade andra problem. Men läkaren tycker absolut att vi ska prova. Jag kommer att få dropp i 2 timmar efter återföringen på onsdag och om det blir en graviditet så kommer jag får det 1-2 gånger till sen. Det kostar 2 000 kronor per gång, men med tanke på att detta är vårt sista embryo och det sedan kommer kosta åtskilligt mer att göra en helt ny IVF så är 2 000 kronor inga pengar. Om jag blir gravid så kommer jag kunna få droppet i Stockholm nästa gång vilket ju är ett plus i alla fall. Är väldigt spänd och förväntansfull nu. Känns så himla skönt att de försöker med något annat och hitta nya vägar för att vi ska lyckas. Har ingen aning om jag kommer få ta andra mediciner också, vissa får tydligen ta fragmin-sprutor också men jag vet inte. Hatar dem sprutorna men kommer självklart ta dem med glädje om det funkar! Fem dagar kvar nu, sen är jag ruvare igen :)

I morgon ska mamma och jag till Underbara barnmässan och Hem och Villa mässan och kolla runt lite. Alltid kul att kolla på barngrejer och se vad som finns.

1 kommentar:

  1. Hej,
    Jag har inte tidigare hört/sett att man fått intralipiddropp i Sverige. Vi har gjort 8 insättningar (6 IVF & 2 FET) med till synes perfekta embryo men inget har tyvärr fäst. Vad hette läkaren i Falun som ni hade kontakt med och som godkände intralipid-behandlingen? Tack på förhand!
    Carina

    SvaraRadera