måndag 10 november 2014

Ruvardag 6, besök på gynakuten och sen akuten

Det har varit så tungt att andas de senaste dagarna och det blir värre så jag ringde Falun i morse för att höra vad de säger. De ville att jag skulle åka in till gynakuten för att kolla äggstockarna och vätska i buken eftersom Claes inte är på plats denna vecka. Jag fick lämna massa prover och träffa en läkare ganska snabbt. Han kollade på äggstockarna som var lite stora och väldigt ömma. Hade lite vätska i buken så han hämtade en kollega som också kollade. Han tyckte inte att jag var överstimulerad men de ville att jag skulle komma tillbaka om två dagar för en ny koll. De skickade sen ner mig till den vanliga akuten då de ville utesluta att jag har fått en propp eller att nåt annat var fel. Där tog det desto längre tid, hatar verkligen att sitta där. De hittade i alla fall inget förutom lite förhöjda värden på vita blodkroppar men inte så mycket alls. Fick tillslut åka hem och blev tillsagd att vila och åka in igen om det blir värre. 

På gynakuten tog de inget HCG-prov då de ansåg att det var för tidigt. Det går heller inte att se på ett ultraljud så här tidigt så har ingen aning om det har gått vägen eller inte. Läkaren sa dock att han trodde det, han trodde blödningen i lördags var en nidblödning. Men jag vågar inte hoppas för mycket, vill bara att dagarna ska gå fortare nu så att jag kan få testa. Tog ju självklart ett när jag kom hem som var negativt. Men jag vet att dag 6 är alldeles för tidigt så borde ju inte ha gjort det. Nu ska jag verkligen försöka hålla mig till lördag i alla fall om det inte kommer mer blod. Nu har det inte kommit något brunt eller rosa på över 24 timmar vilket känns väldigt skönt. I morgon är dagen då en mensblödning kan börja så blir jobbiga dagar framöver. Är otroligt glad att jag är sjukskriven, hade inte orkat jobba som jag mår nu!

Nu ska jag hämta L på förskolan och sen kommer J hem med pizza för att fira att jag är klar med min behörighetsutbildning på jobbet!

2 kommentarer:

 1. Ååå vännen då =( Vilken stress, fyy!!!
  Hoppas att doktorn har rätt, att erat lilla pyre har byggt bo :)

  Varma Kramar fr B

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, känns faktiskt lite bättre med andningen idag, har sovit 12 timmar inatt. Blir en lugn dag på soffan! Hoppas att du mår bra. Kram kram

   Radera