tisdag 4 november 2014

Ruvare igen... sista gången hoppas vi!

Usch jag var så nervös när vi kom till Falun och inte blev det bättre av att vi fick vänta nästan en timme. Jag hade väl fattat att det fanns ett embryo men var nervös över min slemhinna och utslagen.
Det var doktor Samir igen, känns skönt tycker jag hon pratar lite mer än Staffan. Jag visade min utslag och frågade om medicinen jag fått. Hon sa att jag kunde ta den fram till testdag då embryot inte kan påverkas innan dess. Hon trodde att det var orgalutran sprutan som var boven.

Två embryon levde fortfarande, det vi fick tillbaka är exakt lika fint som det som blev L, tårarna kom när hon sa detta. Det känns så bra, jag ville så himla mycket höra det. Inga av de andra två har varit så fina. Det andra embryot var lite efter i utvecklingen så de skulle odla vidare till i morgon och hoppas att det var fint och gick att frysa.

Slemhinnan var toppen och det var nästan ingen vätska eller stora blåsor. Jag är lite öm men det gick bra. Embryot sattes på plats och så fick jag Intralipid i en timme. Jag fick en medcinlista, blir Lutinus 3 gånger per dag, Progynon 3 gånger per dag och så Prednisolon 2 tabletter 1 gång per tag. Jag frågade varför jag inte fick Trombyl och hon sa att hon var lite bekymrad över utslagen och att Trombyl kunde påverka dem. Hon tycket heller inte jag skulle behöva Trombyl när det var så lite vätska, hon var inte orolig för proppar. Jag frågade om hon trodde att det skulle kunna påverka positivt om jag var sjukskriven och hon sa att om jag mår bättre av det så är det positivt. Jag får absolut inte stressa. Jag bad om att få sjukskrivning fram till testdag. Om jag känner att jag vill så kan jag börja jobba tidigare. Känns skönt för jag har så svårt att koppla bort och koncentrera mig på jobbet. Det är så jobbigt att hålla uppe en fasad. Jag ska jobba hemma 2 dagar då jag vill bli klar med min utbildning och slippa ha det hängande över mig. Sen ska jag försöka bara ta det lugnt och gå promenader och må bra. Det är viktigt att man mår bra.

Det tog tid att komma hem då det varit en olycka. Det var så mysigt att komma hem och lägga sig bredvid L en stund innan hon somnade. När jag gick på toaletten hemma så kom det lite färskt blod. Det måste ju vara slemhinnan som är skör från återföringen eller nåt för det kan ju omöjligt vara ett dåligt tecken.

Åh, snälla låt detta vara guldägget, låt det vara Ls lillasyskon!

2 kommentarer:

 1. Känner igen det där med att koncentrera sig på det man gör är aningen svårt..men det är bara i kämpa på för min del då jag är student och precis är ute på praktik.
  Vad är de andra medicinerna som Du fått vid IVF bra för? (Nyfiken)
  Ja, jag är glad att jag fick prova droppet, Tack Helena för att Du dela med dig av den infon!

  Stort Lycka till nu!!! Nu ska vi bli gravida!! <3

  Kraam fr B

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen, Det är en svår avvägning för på ett sätt är det skönt att jobba och kunna koppla bort men jag pallar helt enkelt inte denna gång. Tredje gången på raken och jag har hållit skenet uppe så länge nu. Är dessutom så ofantligt trött så det ska bli skönt att få vara hemma lite :)
   Prednisolon ska hålla immunförsvaret nere och Progynon är för att hjälpa slemhinnan. Jag får den eftersom jag fick ta Suprefact som motverkar slemhinnan. Annars ska det räcka med bara lutinus.
   Hoppas du mår bra och att vi hörs snart igen!
   Kram Helena

   Radera