onsdag 22 oktober 2014

Sprutdag 3

I måndags tog jag första sprutan så nu är vi igång igen. Känner mig förväntansfull och nervös. Har ju ingen aning om hur detta kommer gå. Jag får i alla fall den lägsta dosen som går att ge och det kan resultera i att det inte har hänt så mycket på måndag vid första blodprovet och ultraljudet, i så fall så höjer man dosen. Det är dock lättare att göra så än att sänka den. Jag hoppas att det kommer bli bra och att vi ut ett stort antal ägg precis som förra gången. Min mage är redan blå efter bara 2 sprutor så den kommer väl se rolig ut om någon vecka när jag dessutom börjat med 2 sprutor per dag. Det går i alla fall bra att sätta sprutan som är väldigt tunn och enkel att hantera. Jag fortsätter även att äta Prednisolon enligt rekommendation från Claes för att hålla immunförsvaret nere. Jag är så sjukt trött hela tiden. Vet inte om det beror på att jag inte tränar som förr, medicinerna, hösten eller något annat. Är dock jäkligt jobbigt då jag ibland har svårt att hänga med på jobbet. Idag har jag suttit hemma och pluggat och jag kan knappt hålla mig vaken. Inte kul. Tror jag ska köpa D-vitamin och kanske äta järntabletter ett tag för att se om det kan hjälpa. Jag försöker även tänka lite mer på kosten och undvika alltför mycket socker då jag känner mig så pluffsig just nu. Vill så himla gärna träna ordentligt igen men vågar inte nu när äggstockarna kommer växa massor. Ska försöka promenera lite dock och göra lättare övningar här hemma. Vi har i alla fall köpt ett 3-pack nu så denna månaden ska vi ut med 57 000 kr på IVF, 13 000 från förra FET och 44 000 för nya stimuleringar. Pratade med Falun igår och jag känner återigen att jag är så glad att vi går där även om det är lite krångligt med resorna. Det här bli i alla fall sista försöket i år, sedan stänger de för julen och jag måste vänta in en mens i alla fall. Sen får vi se hur vi gör efter jul. Om vi tar en längre paus till mars när vi är tillbaka från Thailand eller om vi gör ett försök i januari. Vi hoppas ju att detta ska bli det sista försöket men jag vågar inte tro det. Inser att detta kan ta tid och försöker ställa in mig på det. Är helt sjukt hur jag längtar efter att vara gravid igen och att få bli mamma igen!

5 kommentarer:

 1. Lycka till med ert försök! Jag hoppas ni lyckas den här gången. Vi funderar också på att göra ett försök i Falun, i så fall skulle Claes vara min distansläkare. Jag tänkte fråga vad ni tycker om kliniken i Falun? Har ni bra erfarenheter? Får ni något "extra" där som andra kliniker inte ger? Jag har hört att de är bland de första som använder nya metoder.

  SvaraRadera
 2. Hej och tack så mycket! Vi är väldigt nöjda med Falun, vi blir alltid fantastiskt bra bemötta och får väldigt bra stöd. Vad jag vet och har läst så är de helt klart i framkant med att testa nya saker och vi har fått pröva Intralipid dropp vilket ingen annan klinik i Sverige använder. Jag har även fått andra mediciner som andra kliniker bara skakar på huvudet åt så jag tycker helt klart att de gör det lilla extra. Det är lite krångligare att åka dit men de är å andra sidan billigare än kliniker i Stockholm. Sen är Claes i Stockholm väldigt bra så vi trivs otroligt bra där med. De svarar i telefon på kvällar och helger mm. Jag kan inget annat än rekommendera både Falun och Claes :) Visst fick ni en liten son sommaren 2012? Jag tror jag följde din blogg väldigt länge innan! Hoppas att vi båda får våra efterlängtade syskon nästa år! Stor kram H

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för svaret! Ja, vi har fått en son augusti 2012, han är underbar. Nu vill vi så gärna ha ett syskon till honom. Vi har haft 3 försök nu på St:Göran, men tyvärr inget av dem lyckades :-(. Jag vet inte hur länge jag orkar till, men i alla fall minst ett till försök blir det och då vill vi gärna Falun, delvis för att jag har hört att de testar nya saker, delvis för att de är mycket billigare jämfört med kliniker i Stokholm. Precis som du skriver. Claes har varit min gynekolog sedan länge, så jag känner till honom och Anna-Lena, så det är egentligen perfekt för mig att ha honom som distansläkare i det hela. Jag ska ha ett möte med honom i november, vi får se vad han tycker om ett nytt försök.
   Jag ångrar lite att vi inte hade gjort vårt senaste 3-pack redan i Falun, men St:Göran är så nära oss, det var mycket bekvämare än att åka så långt.
   Vi får se hur det blir i framtiden. Jag har svårt att ge upp den här syskonfrågan, men samtidigt det är så mycket pengar med de här privata försöken och jag har precis fyllt 40, chanserna är inte så stora i min ålder. Men som sagt har jag inte gett upp än. Gör du inte heller!
   Jag önskar till oss båda att få det efterlängtade syskonet!!!
   Stora kramar!

   Radera
  2. Vi funderade på St Göran också då det tillhör samma klinik som Falun och vi bor precis bredvid men så pratade jag med Claes om det och han sa att han skulle välja Falun alla dagar och framförallt eftersom vi har blivit gravida där tidigare så för oss var valet lätt. Jag hoppas att det blir ett syskon för er, vem vet vi kanske får vara gravida samtidigt igen! Stor kram!

   Radera
  3. Sa han något mer om varför Falun före St Göran?
   Vi måste vara nästan som grannar eftersom vi bor också jätte nära St Göran :-).
   Ja, det vore kul att lyckas samtidigt :-)! Kram!

   Radera