tisdag 25 oktober 2011

VUL och illamående

I morse var vi hos vår hemläkare för ett VUL, idag är 7+4 och det var exakt vad ultraljudet visade. En 13 mm lång liten Skorpan med ett perfekt hjärta. Nu är missfallsrisken under 10 % vilket känns väldigt skönt. Vår läkare sa att det var flera år sedan de hade en patient som blivit så dålig av överstimuleringen och han tyckte att jag hade kämpat på väldigt bra. Känns skönt att höra att det inte bara var jag som inbillade mig att jag mådde så dåligt.

Jag mår för övrigt så sjukt illa. Det känns som att man inte får klaga när man äntligen blir gravid men det är fan inte lätt att må så här. Jag kan knappt äta mat utan lever på konstiga saker som turkisk peppar, knäckemackor med smör och tomat, salt och vinäger chips, oliver med anjovis i  och andra salta/sura saker samt Big Mac (tror det är dressingen som är grejen för jag vill inte ha några andra hamburgare). Eftersom jag vet att Skorpan får i sig det h*n ska så är jag inte så orolig men det vore skönt att kunna känna att jag äter saker som är bra för oss båda. Fick i alla fall lergigan comp av läkaren idag och jag har tagit en, tror att de hjälper lite i alla fall. Förhoppningsvis så ska väl detta bli bättre om några veckor. Är i alla fall evigt tacksam att jag arbetar halvtid så att jag kan ta det lugnt på morgonen och eftermiddagen. Är även oändligt tacksam för mannen som passar upp på mig och handlar hem det som är min grej för tillfället.

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Grattis till graviditeten och det fina ultraljudet! :)
  Roligt att det bara skiljer mindre än en vecka oss emellan. Hoppas vi får fortsätta den här resan tillsammans till någon gång i juni!

  Förstår att det är jobbigt att må illa, jag och andra sidan önskar då och då att jag ska må lite MER illa. Jag vet nog inte vad jag pratar om ;)

  Tack för fina lyckönskningar också!

  Kram/Anna

  SvaraRadera
 2. Hej,

  Tack så mycket. Hoppas också att vi får följas åt till juni. Jag önskade också att jag skulle må illa så att jag kände något men nu ångrar jag det! Men jag vet vad du menar när man vill känna något så att man får bekräftelse.

  Kram Helena

  SvaraRadera